Technológiai kutatás

A technológiai kutatás az informatika területén kiemelkedő fontosságú, innovatív cégként pedig gyakran találkozunk új megközelítéseket igénylő projektekkel.
banner
banner

A technológiai kutatásról

Az informatikai terület rendkívül dinamikus és gyorsan változó. A technológiai kutatóknak folyamatosan lépést kell tartaniuk az újabb és újabb fejlesztésekkel, hogy versenyképesek maradjanak. Különösen igaz ez az AR és a VR területén. Éppen ezért sokszor multidiszciplináris megközelítést alkalmazunk, tehát informatikai kutatásaink gyakran más tudományágakat is érintenek, például a matematikát, a fizikát, a mérnöki tudományokat és az adattudományt.

A technológiai kutatások végzéséhez tehát széleskörű ismeretekkel kell rendelkeznünk és iparágak közötti együttműködéseket kell fenntartanunk, hogy képesek legyünk integrálni ezeket a tudományágakat az informatikai kutatásainkba.

Az informatika területén a kutatásaink célja gyakran az innováció és az újítás. Olyan megoldások keresése, amelyek új lehetőségeket nyitnak meg az informatikai rendszerek tervezésében és működtetésében. Magyarországon elsők voltunk, akik saját nyomtatott műanyag keretre építve kiadták az első VR és AR fejlesztésüket. Ez volt a több mint tíz éve elkészített AZAUM római táborunk.

Az informatikai kutatásoknak gyakran a gyakorlati alkalmazásokra kell összpontosítaniuk. Az új technológiák és módszerek kifejlesztése mellett a technológiai kutatóknak biztosítaniuk kell, hogy eredményeik valós problémák megoldásában segítsenek.

Erre példa az Appentum HoloVerzum XR technológiákon alapuló termékcsaládunk, melyen belül is különösen fontos az ipari szereplők részére megalkotott HoloSim platformunk.

A HoloSim ideális a folyamatmenedzsment, oktatás és karbantartás modern kihívásainak megoldására. A HoloSimben saját szabadkézi technológiai modulos szabadalmunkat integráltuk platformunkba valós idejű szerkesztő- és telepítési rendszerrel, valamint folyamatosan használjuk partnereink tudását, tapasztalatait és visszajelzéseit a további fejlesztések irányítására.

Az informatikai kutatások emellett egyre inkább az adatok elemzésére és kezelésére összpontosítanak. Az adattudomány és a mesterséges intelligencia területén végzett kutatások kiemelt jelentőségűek az informatikai fejlődésben. Jó példa erre hamarosan elkészülő Báthorys projektünk.

Természetesen minden kutatás során törekedni kell a biztonságra és az adatvédelemre is, megbízható és biztonságos informatikai rendszerek és alkalmazások létrehozásásával.