Kiterjesztett valóság fejlesztések (AR, MR)

Magyarországon elsők voltunk, akik saját nyomtatott műanyag keretre építve kiadták az első VR és AR fejlesztésüket. Ez volt az AZAUM római tábor.
ux-cover
ux-cover

A kiterjesztett valóság (AR, MR) fejlesztéseinkről

Az első kiadás óta eltelt több mint egy évtizedet a világban elérhető AR technológiák megismerésére fordítottuk, így mára csupán megbízóink és saját fantáziánk szabhatnak határt projektjeinknek. AR munkáink során olyan számítógépes rendszereket és eszközöket használunk, amelyek valós időben keverik a valós világot virtuális elemekkel vagy információval. Az adott témára először kidolgozzuk, majd prezentáljuk ötleteinket, végül pedig a teljes fejlesztési folyamatot a látványosságra és az élménygazdagságra építjük.

Az AR az informatika és a technológia fejlődésének egyik izgalmas területe, amely ma már számos iparágban és mindennapi életünkben is megjelenik. A kiterjesztett valóságot használó alkalmazások és fejlesztések továbbra is növekednek, és új lehetőségeket kínálnak az élmények személyre szabására és a problémák megoldására. A technológia már jelen van a következő területeken:


Okostelefonok és táblagépek

Az AR-t alkalmazó alkalmazások az okostelefonok és táblagépek terjedésével váltak népszerűvé. Például az AR lehetővé teszi, hogy a felhasználók virtuális objektumokat vagy információkat jelenítsenek meg a kameraképen keresztül, például, ahogy azt a Pokemon GO játék esetében megtapasztalhattuk.


Szórakoztatóipar és marketing

A kiterjesztett valóságot használó alkalmazások szórakoztató és marketing célokra is használhatók. Az interaktív reklámok, AR alapú játékok és az online vásárlás élményének fokozása terén használják őket ma elsősorban.


Egészségügy és oktatás

Az AR segíthet az orvosi diagnózisban és műtétek tervezésében, valamint az oktatásban is alkalmazható interaktív tanulási élmények létrehozására, például az orvosok képzésénél is.


Ipari és munkahelyi használat

Az AR jelentős potenciállal bír az iparban és egyéb munkahelyi környezetekben is. Például a karbantartási munkákat segíti elő, amikor egy műszaki szakember AR szemüveget viselve valós időben kap információt és útmutatást a gép javításához, vagy élethű tűzvédelmi oktatást lehet vele szervezni.


Katonai és szimulációs alkalmazások

A katonai területen a kiterjesztett valóság segíti a katonák képzését és a jobb terepészlelését. Emellett a repülési szimulátorok is AR-t használnak a valósághűbb élmények eléréséhez.


Turizmus és utazás

Az AR segítségével a turisták interaktív idegenvezetést kaphatnak, és további információkat jeleníthetnek meg a látnivalókról a kameraképen.

Autonóm járművek és navigáció

A kiterjesztett valóság lehetővé teszi az autonóm járművek számára, hogy pontosan észleljék és reagáljanak a környezetükben lévő objektumokra, így biztonságosabbá tehetik az önvezető közlekedést.

A hazai piacon az Appentum piacvezetőnek számít a kiterjesztett valóságra (AR) épített megoldásaival. A 3D tervezés, a valós idejű pozíció felismerés és regisztráció, a szenzoros adatfeldolgozás és a változtatható interakciók mesterei vagyunk.

Megoldásaink a virtuális valóságban (VR) is nagyszerűen működnek, így a felhasználók nem csak megfigyelői, hanem aktív szereplői is lehetnek az általunk tervezett virtuális világoknak.

Munkáink nemzetközi díjakat is nyertek, mint a 2018 Cannes Best Development III.

és a

Best of Swiss Web in Mobile Category 2017.


Kollégáink magasan képzett, diverz szaktudással rendelkeznek, amelyet rendszeresen bővítenek. Úttörő szellemiségű csapatunk munkájának köszönhetően mindig egy lépéssel a versenytársaink előtt járunk.