Kártevő diagnosztikai szimulátor

Image
Szolgáltatások:
Unity
Iparág:
Mezőgazdaság, Oktatás, Agrárium, Swiss Tomato
Időszak:
2019-2023
pest simulator logo
pest simulator logo
A CABI, azaz a Centre for Agriculture and Bioscience International (Nemzetközi Mezőgazdasági és Biotudományi Központ) egy vezető globális szervezet, amely a mezőgazdasági és a környezeti problémák megoldásával igyekszik javítani az életünket. Céljuk, hogy a tudásmegosztáson keresztül alapvető információkkal és technikákkal lássák el a gazdálkodókat, hogy így növeljék a termelékenységet és az ellenálló képességüket. Egyik élvonalbeli digitális kezdeményezésük a Pest Smart diagnosztikai szimulátor alkalmazás.

A Pest Smart diagnosztikai szimulátor bemutatása

A Pest Smart diagnosztikai szimulátor, amelyet a díjnyertes svájci alkalmazásfejlesztő ügynökséggel, a Swiss Tomatóval együttműködve fejlesztettünk ki, egy felhasználóbarát, rendkívül intuitív alkalmazás, amelyet úgy terveztünk, hogy a lehető leghatékonyabban segítse a mezőgazdasági dolgozókat a kártevőkkel kapcsolatos fenyegetések hatékony azonosításában és kezelésében. Az applikáció a felhasználók széles körét célozza meg, az egyéni gazdálkodóktól kezdve a mezőgazdasági szervezetekig és intézményekig. Úgy terveztük meg, hogy hatékony segítséget nyújtson a felhasználóknak a növénytermesztést, és ezáltal az élelmiszerbiztonságot jelentősen befolyásoló kártevők és betegségek globális problémája elleni küzdelemben.

Az alkalmazás fő funkciói

Az alkalmazás elsődleges funkciója, hogy interaktív diagnosztikai eszközként szolgáljon olyan kártevők és betegségek azonosítására, amelyek a növények széles körét érinthetik. Az applikáció a kártevőfajok átfogó adatbázisát tartalmazza, valamint nagy felbontású képeket és leíró információkat biztosít az azonosítás megkönnyítése érdekében. Az alkalmazás részletes védekezési intézkedéseket és kezelési stratégiákat kínál az egyes kártevőkhöz, így biztosítva, hogy a gazdálkodók hatékonyan kezelhessék a kártevőkkel kapcsolatos problémákat.

Másik kiemelkedő funkciója a szimulátor funkció, amellyel a felhasználók vizuálisan utánozhatják a különböző kártevők és betegségek tüneteit a különböző növényeken. Ez a szimulációs élmény a felhasználók számára gyakorlatias megértést nyújt arról, hogy egy adott kártevő vagy betegség hogyan hathat egy adott terményre. Az ilyen interaktív tanulás arra ösztönzi a felhasználókat, hogy a kártevők elleni védekezésben proaktívan járjanak el, így már a bekövetkezésük előtt megelőzhetik a jelentős terméskárokat.

Gamifikált tanulás a felhasználók megtartásáért

A Pest Smart diagnosztikai szimulátor alkalmazás a bevezetése óta nagy sikert aratott. A felhasználók különösen az interaktív felületet, a kiterjedt kártevő-adatbázist és a szimulált kártevőtapasztalatok értékét emelik ki. A gazdálkodók továbbá nagyra értékelik a rendelkezésükre álló rengeteg információt, amely lehetővé teszi számukra, hogy kártevők észlelésekor gyorsan megalapozott döntéseket hozzanak.

Megosztás