Azaum Interaktív Élménytár

Image
Szolgáltatások:
Érintőképernyő
Iparág:
Múzeum
Időszak:
2023
Ókori valóság itt és most! A hajdanvolt Azaum épületeit Kr. u. 4-5. században maguk a rómaiak rombolták le, maradványait a múlt század pora fedte be. A római kori katonai táborok építészeti megoldásait másoló, a rómaiak életkörülményeit újrateremtő Azaum Római tábor a letűnt ókori történelem egy életre kelt darabkája.

Az Azaum Interaktív Élménytárban a látogatók Magyarországon egyedülálló módon ismerhetik meg a római világot azáltal, mert maguk is részesei lesznek a felfedézésnek.

A domusba lépve átérezhető, milyen környezetben éltek nap, mint nap a rómaiak, az impozáns átriumban pedig felpróbálható a különleges kincsnek számító katonai díszálarc, amelyet katonai parádék alkalmával viseltek. Az itt elhelyezett érintőképernyős terminálokon számos információ gyűjthető, amelyek egyből tesztelhetőek interaktív, játékos kvíz formájában.


A virtuális valóságban felépített római kori labirintust az élethű látványvilág és a fizikai akadályok teszik teljessé. A virtuális labirintus egy ókori város részein vezet végig, ahol meg kell találni az összes cserépdarabot, mert az Azaum maszkjának a titkát csak ezek összeillesztése révén lehet felfedni.

Az ARkhé Római Tábort a terepasztalon AR (Augmented Reality) technológia segítségével építhető fel: a kiterjesztett valóságban a légiósok már gyakorlatoznának, hogy megküzdjenek a rájuk támadó barbárokkal, azonban az erőd védelme is szükséges ehhez.

A kézügyességet és a térlátást teszteli a 3D árnyékforgató. A különleges római formák megtalálása és a római világgal kapcsolatos kvízkérdések megválaszolása által titkos kamrába rejtett jutalmat tár fel a legügyesebb játékosoknak.

A számítógépes terminálokon és az izgalmas installációkon az Azaumban állomásozó lovas katonák megjelenése és hadijelvényei ismerhetőek meg.

Megosztás