2023. szeptember 3.
Okosváros

Okosváros applikáció bevezetése a hivatal működésébe

Author photo
Szaniszló Zoltán
CEO

Amikor egy város rászánja magát egy új fejlesztésre, kulcsfontosságú kérdés a hivatalban dolgozók bizalmának megszerzése a sikerhez.

Egy új módszertant a hivatal létszámának 30%-nak meg kell ismernie és jól kell tudni használnia az első egy évben ahhoz, hogy a hivatal számára a bevezetés sikeres legyen. Belső képzéseink azt a célt szolgálják, hogy először megismertessék, majd Okosváros applikációnk gyakorló használóivá tegyék a dolgozókat, így sokkal pontosabb visszajelzéseket tudnak nekünk adni az applikáció működésével kapcsolatosan. Az átfogó képzésnek köszönhetően a hivatali munkatársak megismerhetik hogyan egyszerűsítheti az alkalmazás a napi feladataikat és javíthatja az általános hatékonyságot. Új funkciók megjelenésekor pedig a dolgozókat is értesíteni kell a változások mibenlétéről a belső szervezeti kommunikáció részeként, nagyobb változtatások esetén pedig akár további képzéseket tartunk a helyszínen.

Egy olyan okosváros applikáció ugyanis, amit nem használnak, nem tekinthető valódi okosváros fejlesztésnek.

Ezért fejlesztéseink, képzéseink, és a felhasználói visszajelzések alapján azonosított hibák javítása egyaránt a közügyek felhasználóbarátibb intézése felé tett fontos lépések.

Hosszabb távon az önkormányzati alkalmazottaknak alapos ismereteket kell szerezniük az új mobilalkalmazásról és a hozzá kapcsolódó belső rendszerekről, beleértve azok különböző részeit, funkcióit, valamint azt, hogy hogyan javíthatja az Okosváros applikáció saját munkafolyamataikat. Ez az ismeret kulcsfontosságú a szoftver hatékony használatához a napi feladataik során. A szoftver magabiztos használata már középtávon is munkájuk hatékonyságának növekedését eredményezi.

Az alkalmazást és a belső rendszereket jól kezelő munkatársak aztán hatékony felhasználói támogatást tudnak majd nyújtani kollégáiknak, akiknek kérdéseik merülnek fel az applikáció használatával kapcsolatban, vagy problémákkal találkoznak a szoftver használata során. Ez biztosítja az alkalmazás zökkenőmentes elfogadását a szervezeten belül.

A megfelelő képzés felvértezi a személyzetet a szoftverrel kapcsolatos problémák hibaelhárításának készségeivel is. Ez a képesség lehetővé teszi a problémák gyors megoldását és minimalizálja a napi működési zavarokat.

Ilyen lehet például, amikor egy lakos nem megfelelő módon próbál problémát beküldeni, a hivatali dolgozó pedig fel tudja világosítani őt az applikáció helyes használati módjáról. A szoftver a használatában gyakorlott munkatársak más munkatársaknak is ajánlhatnak hasznos funkciókat munkájukhoz, és új lehetőségeket azonosíthatnak a fejlesztők számára az Okosváros applikáció továbbfejlesztésére.

Az applikáció működésében tapasztalt és alapos képzést kapott személyzet kisebb valószínűséggel követ el hibákat vagy érzékel nehézségeket a szoftver használata során. Ez segít megelőzni a hibákat, csökkenteni a szoftvertámogatás szükségességét és segít fenntartani a zökkenőmentes munkafolyamatokat.

Összefoglalva elmondható, hogy az önkormányzati dolgozók képzése az új Okosváros alkalmazásról stratégiai befektetés. Felvértezi az alkalmazottakat a szoftver hatékony használatához szükséges ismeretekkel és készségekkel, ami növeli a termelékenységet, javítja az önkormányzati szolgáltatásokat, és javítja a napi működés általános hatékonyságát is.