2023. augusztus 31.
Kiterjesztett valóság (AR I MR)

HOLOFIRE- Élethű tűzoltás a virtuális valóságban

Author photo
Szaniszló Zoltán
CEO

Tűzvédelmi oktatás kiterjesztett valósággal - valósághű élmény, egyedülálló XR megoldással

post image

A HOLOFIRE az Appentum fejlesztőcsapata és EHS szakértők által 15. éve fejlesztett kevert valóságon alapuló szimulációs tűzvédelmi képzés, amivel megtanítható a valódi tűzoltókészülék kezelése és a PASS technika is. Egyszerűségének és teljes személyre szabhatóságának köszönhetően változatos helyzetekben és helyszíneken használható, az ipar területétől az irodaházakon át akár a szabadulószobák világáig. Kikapcsolódásnak is tökéletes, amennyiben a Harcosok Klubjában látható megoldások helyett kevésbé drasztikus megoldásokkal szeretné tönkretenni az irodáját - a Mixed Reality technológiának és a szimulációs készüléknek köszönhetően anyagi kár okozása nélkül, de valósághűen gyújthatunk és olthatunk el a tüzeket a valóságra vetített szimulációban (piromániásokkal még nem teszteltük). Igyekeztünk minél élethűbb, reálisabb forgatókönyveket kidolgozni, így például a HOLOFIRE azt is tudja, hogy a különböző tűztípusok (elektromos, vegyi anyag, stb.) máshogy viselkednek, másmilyen a füstjük, ezért különböző oltási technikát igényelnek.

Az általunk alkalmazott valóságra vetített szimuláció bezártságmentes, mert átlátunk a szemüvegen, és valós környezetre vetítjük a különböző tűzeseteket. A terepakadályoktól sem kell ezáltal tartanunk, hiszen mindent látunk, ezt hívjuk ütközésmentességnek. Végezetül nevezhetjük “bonyodalom-mentes”-nek is, hiszen az eszköz önmagában is működik, a rendszer indítása mindössze egy gombnyomásba kerül.

A HOLOFIRE előnye még a fenntarthatósága, mert a szimulációs megoldásunk nem igényel tűzoltó anyag kibocsátást - így egy igazán zöld technológiát kapunk a gyakorlati képzéshez, üzemeltetési költség nélkül. Hasonló okokból biztonságosabb is más megoldásoknál, mert a tűzesetek a valós környezetre vetítve jelennek meg. Ennek köszönhetően saját környezetben, mégis biztonságosan gyakorolhatja a helyzeteket. A szerkesztőnek köszönhetően akár egy egész irodaház is “berendezhető” virtuális tűzesetekkel. Olyan élményt biztosít a valós tűzoltó eszköz és a rávetített tartalom kombinációja, amely valódi, gyakorlati tudást ad, és kiemelkedő tanulási értékkel bír. Nem elhanyagolható szempont az adminisztráció kiváltása, hiszen az Ön telephelyén vagy ügyfeleinél telepített rendszer követi az éves törvényi kötelezettségnek való megfelelést. Ennek részeként értesíti a dolgozókat, ütemezi a képzést és a szükséges vizsgákat is.

A HOLOFIRE könnyen használható, önálló oktatási megoldásként tetszőlegesen kialakítható tűzvédelmi forgatókönyvekkel és átfogó információs rendszerrel segíti a törvényi követelményeknek megfelelő képzést. A valódi tűzoltó eszköz pontos képzési élményt biztosít, amely a csomag többi tartalmával együtt (többet között egy különleges “MR” szemüveg, szoftver, információs rendszer valamint digitális oktató- és vizsgaanyagok) cégünktől közvetlenül megvásárolható, személyre szabott konfigurációban.

A HOLOFIRE termékünk többféle csomagban érhető el. Választható a csak licencet és a tabletes támogatást tartalmazó csomag, amennyiben csak a tabletes változatra van szüksége a megrendelőnek. Ebben az esetben 1 évig díjmentes tanácsadással és frissítésekkel támogatjuk ügyfeleinket, valamint hozzáférést kapnak a szerkesztőhöz és az információs rendszerhez. Ha már rendelkezik szemüveggel, vagy önállóan szerezné be, akkor a tűzoltóeszközzel kombinált licenc-csomagot ajánljuk, ebben az esetben csak a licencet kell évente megújítani. A szemüveget és tűzoltóeszközt is tartalmazó kombinált csomagunkban szintén évente újítandó meg a licenc.

Kérjen árajánlatot még ma!