2023. június 12.
HoloVerzum

A design fázis támogatása a gépjárműiparban a HoloSimmel

Author photo
Földi Brigitta
Holo expert

Megbízónk úgy döntött, hogy a HoloSim termékcsaládot választja új termékének bevezetésére.

Egy olyan terméknél tette ezt, ahol nem volt biztos, hogy ő lesz a gyártó, de tudta: ha sikeresen szerepel a versenyben, a gyár éveken keresztül jut jelentős, kiszámítható gyártáshoz.

A HoloSim termékcsaládból a design fázis támogatásra elsőként Process Development in VR megoldásunkkal fókuszáltunk. Maga a termék 100+ alkatrészből, összességében 20+ percnyi folyamatból áll. Ezt a folyamatot építettük fel a kiterjesztett valóságban. És nemcsak felépítettük: folyamatosan alakítottuk is, ahogyan a tervek változtak.

A virtuális valóságban felépített folyamat jól mutatta mindvégig, hogy mennyire „szerelhető” a termék. Lehetőséget adott arra, hogy a tervező csapat felé megmutassa, ha valamilyen változás nehézséget fok okozni a termelésben – sőt bemutathatóvá vált a partnerünk szerelést könnyítő javaslata is.

A szerelési folyamat láthatóvá tétele a HoloSimmel segítséget jelentett az árazásnál is, megvizsgáltuk a folyamat munkaállomásokra bontását a ciklusidők kiegyenlítésére, a waste idők csökkentésére fókuszálva.

Eközben a HoloSim for XR Industrial Training modulunkkal 40+ munkafolyamatot láttunk el oktató jellegű média tartalommal, amivel a próbagyártások oktatását készítettük elő. Ezek a munkafolyamatok segíthetnek később a tömegtermelésben dolgozó operátorok oktatásában is.

Partnerünk lett kiválasztva a termék gyártására, ami hatalmas büszkeséggel tölt el minket!